Aquachem magazin Pool & life - Magazine - Page 57
AQUACHEM magazin
azin
„Imamo goste koji nam se
vraćaju po 10 do 15 godina,
privatno ili poslovno, kod
nas organiziraju svoje
proslave i team buildinge.
Jedni naši gosti donijeli
su mi obiteljski album
s fotografijama kroz
zadnjih 10 godina i preko
50 posto fotografija
njihovih proslava bilo
je s našeg imanja.
To me oduševilo!“
30 tisuća litara vina. Svake godine obilježavamo Vincekovo kao početak radova u
vinogradu te Martinje, posebnu večer kad se
mošt pretvara u mlado vino. To su događanja
koja su interesantna i našim posjetiteljima.
Koliko imate smještajnih
jedinica, koji je kapacitet ljudi
koji mogu prespavati?
Možemo ugostiti 40 osoba, tako da se može
dobro profeštati. Također imamo i dobru
suradnju s ostalim pružateljima smještaja u
Ivanić-Gradu, kao što je Hotel Sport.
Koja je struktura vaših gostiju?
Kad analiziramo broj noćenja i strukturu gostiju, možemo reći da je otprilike polovina stranih, a polovina domaćih posjetitelja. Međutim,
kada govorimo o samim posjetima imanju,
većinu čine domaći gosti. Imali smo zanimljivu
suradnju s nekoliko agencija koje su godišnje
organizirale dolaske desetaka grupa; jedna se
fokusirala na američke turiste, druga na kanadsko tržište, a treća na britanske posjetitelje.
Što smatrate najvažnijim za
uspjeh u seoskom turizmu?
Ako govorimo o ugostiteljstvu, vođenje brige
o kvaliteti usluge i hrane je svakodnevan
posao. Tu se moramo gostima svakodnevno
Za individualne
turiste uspjeli
smo, na inicijativu
mog oca, napraviti
poučnu stazu koja
vodi do jezera, tako
da se može lijepo
prošetati. Mogu se
iznajmiti i bicikli,
također imamo
i sedam konja, s
kojima organiziramo
jahanje za početnike,
te Etnozbirku, u
kojoj smo sačuvali
više od 4000 starih
predmeta iz ovog
kraja. Tu su još i
dječje igralište,
domaće životinje i
sportski tereni.
57
dokazivati, što nije uvijek lako. Ako i pogriješimo, trudimo se kroz ljubaznost i dobru
komunikaciju s gostima to sanirati i graditi
dugoročne odnose. Hrvatska je malo tržište
i mi se stvarno moramo baviti svojim gostima i paziti da im pružimo najbolju uslugu
kako bi nam se gosti vratili.
Možete li nam otkriti neke
planove za buduće projekte na
Kezele imanju?
Planiramo već sljedeće godine posaditi
još jedan vinograd, proširiti nasade vinove loze, sadit ćemo klonsku selekciju
škrleta, što je najbolji sadni materijal. Uz
kuću za odmor planiramo sagraditi još
i grijani bazen da produžimo boravak
gostiju. U dugoročnim planovima nam je
povećanje vinarije i destilerije te obogaćivanje turističkih sadržaja.