Aquachem magazin Pool & life - Magazine - Page 55
AQUACHEM magazin
ugostiteljske tradicije sežu još dalje u prošlost. Moji baka i djed još su krajem 60-ih
godina prošlog stoljeća pripremali kotlovinu na sajmovima oko Ivanić-Grada, a kasnije su se otac i stric nastavili time baviti.
Za mog oca to je bio dodatan izvor prihoda
uz redovan posao i upravo je iz tih početaka izrasla ideja o pokretanju vlastitog
restorana, odnosno seoskog turizma, koji bi
uključivao i poljoprivredne aktivnosti, proizvodnju vina i bogatu ugostiteljsku ponudu.
Prvih godina radili smo isključivo obiteljski,
vikendom i prema najavi, ali kako je interes
rastao, širili smo ponudu i sada već više od
10 godina radimo svaki dan. Vođenje imanja preuzeo sam prije 12 godina.
Koji su bili najveći izazovi s kojima ste se susretali pri stvaranju
i razvoju Vašeg gospodarstva?
Veliki poticaj za širenje djelatnosti obrta bile
su financijske potpore Zagrebačke županije. Također je Ministarstvo turizma i sporta
Republike Hrvatske imalo dosta programa
za razvoj turističke ponude u ruralnim prostorima. To su bile stvari koje su mom ocu
olakšale da donese odluku o širenju obrta.
Izazova uvijek ima, a u to vrijeme najveći
su izazovi bili kako se uklopiti u zakonodavni okvir koji je bio dosta nedefiniran za
djelatnost seoskog turizma.
Vaša gastronomska ponuda
nadaleko je poznata. Koliko
Vam je važno oslanjati se na
lokalne i domaće proizvode
u pripremi jela?
Naše imanje najpoznatije je po gastroponudi koju pokušavamo koliko god možemo bazirati na namirnicama iz vlastitog
uzgoja, a ono što sami ne proizvodimo,
uzimamo iz provjerenih OPG-ova našeg
kraja. Glavni proizvod našeg imanja je
vino, a imamo registriranu i malu destileriju u kojoj proizvodimo desetak vrsta
rakija i likera.
Uzgajamo svoje svinje, pasmine crna
slavonska svinja. Većina svinjskog mesa
i prerađevina koje poslužujemo na seoskom imanju su od svinja iz našeg uzgoja
i proizvodnje. Radimo svoje mesne prerađevine, kobasice za roštilj, ćevape, krvavice i češnjovke.
55
Prilika za jedinstveni
team building na
seoskom turizmu
Kezele.
Okušajte se u:
• timskom natjecanju u kuhanju
(kotlovina, gulaš, štrudle)
• seoskoj olimpijadi
(povlačenje užeta, štafeta s metlom,
bacanje potkove, skakanju u
vrećama, trčanju s jajetom u žlici…)
• potrazi za blagom na imanju,
kroz šumu i vinograde
• vinskoj priči
(degustacija moslavačkih vina,
upoznavanje s vinskom tradicijom)
• vinskom kvizu za ljubitelje vina
• kreativnoj radionici gline
(zaronite ruke u glinu, prepustite
se kreativnosti, izradite svoju
skulpturu ili uporabni predmet)